Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Voor het invetten van een ovenschaal gebruik ik altijd een boterhamzakje als "handschoen". Klontje boter vastpakken, schaal invetten en als je klaar bent kun je het zakje weggooien. Geen vuile handen, of geknoei met bestek.

0 0


Als je een ovenschaal in moet vetten: een druppeltje olijfolie in de schaal en uitsmeren met een keukenpapiertje.

0 0


Bak met roomboter en vet uw ovenschaal in met roomboter, dat scheelt heel wat boenen. Niet te snel verhitten.

0 0


Ovenschalen invetten kan heel goed met een magarine omslag papier deze is al vet genoeg.

0 0


Doe een stukje boter in een glazen schaaltje, smelt het in de magnetron en smeer je bakvorm met een boterkwastje met de vloeibare boter in. Nooit meer vieze handen!

0 0


Een ovenschaal invetten met margarine? Doe een klontje boter in de schaal, en zet de schaal heel even in de oven. Zo laat de boter zich makkelijker verdelen in de ovenschaal.

0 0


Smeer een stukje brood in met boter, en vet hiermee de schaal of pan in. Eet dan lekker het brood op, zo gaat er niets verloren!

0 0


Gebruik vloeibare boter om bakblikken en ovenschotels in te vetten.

0 0


Vet de ovenschaal met vloeibare boter in en verdeel het met een (rubberen) bak kwast. Als je geen kwast hebt kun je ook een stuk schoon keukenrol papier nemen en deze tot prop vouwen. Snel, schoon en makkelijk. Hetzelfde doe ik met bakvormen.

0 0


Indien u geen vloeibare boter heeft kunt u ook magarine in een kommetje doen en deze laten smelten in de magnetron. U kunt vervolgens de bakvorm met de gesmolten boter invetten, dit kunt u bijvoorbeeld met een kwastje of keukenpapier doen.

0 0