Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bij diarree absorbeert de dikke darm niet meer optimaal en scheidt hij zelfs lichaamsvocht af waardoor de stoelgang los of waterig wordt. Drink in ieder geval mineraalrijke vloeistoffen zoals water, thee, frisdrank en ontvette bouillon. Er is geen reden om te gaan vasten, integendeel, het is zelfs beter dat wanneer er trek is, gewoon weer de normale gezonde voeding wordt gegeten. Uw lichaam herstelt sneller, doordat het de nodige bouwstenen en energie voor het lichaam aanmaakt.

8 0


Eet banaan, banaan heeft een 'stoppende' werking! (niet teveel ervan gaan eten natuurlijk) Daarom kun je bij verstopping het beste weer GEEN banaan eten.

3 1


1 glas coca-cola opwarmen in een pannetje voeg hier bij een beetje suiker en dit lekker opdrinken. Het is wel vies maar helpt wel dit staat in spanje op nummer 1 voor diarree.

2 1


Eet een banaan met kaneel erop helpt heel erg volgende dag is het weg

2 1


Een paar glazen coca cola drinken, dat doodt de bacterien gegarandeert en de diaree verdwijnt.

2 0


Ik lees bij de tips alleen maar middelen tot stoppen van de kwaal, maar voorkomen is natuurlijk beter. Bij (kleine) kinderen is het soms al voldoende om ze warme sloffen of pantoffeltjes aan te trekken. Koude voeten werken namelijk op de darmen.

1 0


Water met een scheut citroensap erdoor. Je hoeft max 2 x nog naar de toilet en het is over.

1 0


1 banaan eten en diarree is weg (werkt bij mij altijd).

1 0


Om van de diaree af te komen bestaat een heel simpel en goedkoop middel: eet elke dag een schaaltje droge havermoutvlokken!!! gewoon in de supermarkt te koop. Werkt het beste als je het op je nuchtere maag al inneemt.

0 0


Snijd een appel in stukjes wat kanneel erover strooien en je heb geen last van diarree.

0 0


Ik heb een geweldige tip gekregen van een russische vriendin : gewoon de schil van een granaatappel laten koken in water ongeveer 5 minutjes, beetje laten afkoelen en opdrinken.Succes gegarandeerd

0 0


Een turks middel dat 100% werkt.Een eetlepel yogurt met een half thee zakje thee of losse thee mengen en opeten ,na een uur herhalen en je bent 100% van de diaree af.

0 0


Het dagelijks drinken van een glaasje aardappelsap schijnt ook bijzonder heilzaam te werken bij chronische diarree.

0 0


Heeft u last van diarree, pers een citroen uit, mengen met iets water en opdrinken, je kan het een paar dagen herhalen zover nodig.

0 0


Gebruik bosbessensap om de diarree te stoppen. Werkt ook goed bij dieren.

0 0


Kijk eens of u veel producten met toegevoegde (beta) caroteen eet. Dit zit met name in zogenaamd gezonde multivitaminedrankjes. Als je geen betacaroteen meer neemt zal in veel gevallen de diaree overgaan.

0 0


Geen bruin brood eten, want dat laxeert en laat het alleen maar sneller komen. Wit brood daarentegen verstopt de darmen juist een beetje en daardoor houdt de diarree erg snel op, vooral als u een snelle spijsvertering heeft.

0 1


Bij diarree een halve theelepel gemalen nootmuskaat droog door zien te slikken. Niet lekker of makkelijk, maar werkt gegarandeerd.

0 1


Het werkt en het is nog lekker ook! Chocolade eten en een glas cola drinken.

0 0


Drink cola met zout en goed roeren.

0 0


Last van diarree neem dan een stukje witbrood doe er nootmuscaat op en vouw tot een blokje of balletje, eet dat op. Het is erg vies maar helpt zeker. Is een erg oude truc, ook als u hond er last van heeft.

0 2


Tip die goed en snel werkt. Boterham roosteren met hierop een dikke laag kaneel. Ongeveer de helft ervan opeten en je diarree is en blijft weg.

0 0


Drink wat cola zonder prik en ga wat slapen, slapen is voor alles het beste medicijn.

0 2


Gewoon de schil van een granaatappel laten koken in water ongeveer 5 minuutjes, beetje laten afkoelen en dan opdrinken.

0 0


Bij mij werkt het altijd om twee paar sokken aan te trekken, mijn voeten onder een kussen/deken/andere warme plek te steken en met mijn tenen te wiebelen om de bloedcirculatie op pijl te houden. Je hebt binnen de kortste keren warme voeten en weg diaree!

0 0


Kook rijst en drink het water waarin de rijst heeft gekookt, of eet een geraspte appel.

0 0


Als je diarree hebt veel bananen eten en wit brood.! Geen ijs enzo,

0 1


Bij dunne ontlasting: rasp een appel wacht tot hij helemaal bruin ziet, strooi er een klein beetje kaneel over, en eet dat langzaam op. Het liefst op je nuchtere maag, je kan dat een paar keer herhalen, over de verdere dag.

0 0


Bij dunne ontlasting kun je "oude "cola drinken, dus zonder prik.

0 1


Bij diaree, een eetlepel kaneel met een ietsje suiker en de diaree stopt.

0 0


Rijst koken en rijste water opdrinken smaakt niet maar helpt goed

0 0


Mijn moeder maakte altijd een beschuitje klaar met geraspte appel, klein beetje suiker erover strooien en wat kaneel. Lekker, gezond en werkt effectief tegen diarree!

0 0


Als je last hebt van diarree, geen zorgen neem een glas cola en doe een beetje zout erin, even roeren en beetje bij beetje drinken.

0 0


Bij diaree 1 glas roosvicee stop. Werkt heel goed.

0 0


Tijdens vakantie in het verre oosten ontzettend aan de diaree geweest. Tip van de lokale bevolking: rijst, yoghurt en banaan mengen met elkaar en de diaree is over!

0 0


Doe twee suikerklontjes in een glaasje cola. Even laten oplossen en je bent er zo van af!

0 0


Wat echt helpt en snel werkt een flink bakje roeryoghurt, ben je er zo vanaf.

0 0


Kook een kopje rijst 10 minuten en drink een beker van het rijstewater en je diarree is voorbij.

0 0


Als je last hebt van diarree moet je een appel raspen en hem een paar minuutjes laten staan totdat de stukjes appel mooi goudbruin zijn. De bacteriën die de appel bruin maken werken heel goed tegen diarree.

0 1


Wat ook heel goed helpt is een appel raspen en deze bruin laten worden. Het is minder vies dan je misschien zou denken en je hoeft geheid niet meer steeds naar de wc te rennen dus daar heb je het vast wel voor over!

0 0


Eet de zaadjes van weegbree, of zet er thee van. Ook een schepje droge theeblaadjes helpt goed.

0 0


Drink drie keer op een dag warm/heet water met citroensap dat helpt echt na een glas is je ontlasting al wat beter.

0 0


2 eetlepels donker bruine basterd suiker & één theelepel azijn.

0 0


Eet bij diaree een beschuit.
Help bij mij altijd heel goed.

0 0