Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Mascara

Mascaravlekken zien er vaak erger uit dan ze zijn. Dep ze met een stevig sopje van zachte zeep.

0 0
Droge lippen

Als je droge lippen hebt is dit een hele fijne, lekkere en makkelijk recept voor een goeie lipscrub! Ingrediënten: 1. Bruine suiker 2. Vaseline/kokos olie 3. Honing 4. Kaneel 5. Een potje waar het in kan Eerst gaat een beetje bruine suiker in het potje. (Ligt er helemaal aan hoeveel u wilt maken) dan moet het vaseline of de kokos olie toegevoegd worden. Dan mengt u dit samen. Dan kan de honing er nog bij en de kaneel. Dan moet alles goed gemengd worden. Als het gemengd is, scrubt u het op uw lippen met uw vingers, daarna wrijft u uw lippen over elkaar en likt het eraf! Dan bent u verlost van de droge lippen!

5 3
Brandend maagzuur

Bij brandend maagzuur een augurk eten het werkt echt!

1 0
Lippen

Voel je een blaartje aan je lip opkomen meteen een beetje tandpasta aan doen.

0 0
Vet haar

2 liter water en 1 theelepeltje borax mixen en dan op de hoofdhuid masseren met warme kamillethee of bier gaat het ook vlekkeloos.

0 1
Kramp

Als men in bed last krijgt van kramp in de benen, leg deze dan iets hoger door er een kussen onder teleggen.

0 0
Koortslip

Stomen met kamille werkt super tegen een koortslip, verlicht de pijn en is ontstekingsremmend. Bij mij is het dan ook sneller weg.

0 0
Wagenziekte

Gembertabletten of gemberdruppels helpen echt goed tegen wagenziekte. Ook goed als je wel eens duizelig bent. Gember is een naruurlijk middel.

0 2
Nagellak

Als je je nagels hebt gelakt laat het dan drogen en doe er top coat overheen dan blijft het langer zitten. Veel succes

0 1
Nagellak

Voordat je je nagels gaat lakken doe er dan een beetje base coat overheen dan verkleuren je nagels niet zo snel en als je nagels droog zijn dan kan je er nog wat top coat overheen smeren. Dan blijft de nagellak er wat langer op zitten. Roselin

0 0
Nagellak

Nagellak blijft glad en is makkelijk op te brengen als u het in de koelkast bewaard.

0 0
Muggenbult

Tegen jeuk na geprikt te zijn door een mug of na aanraking van een brandnetel insmeren met vaseline, de jeuk is snel over. Helpt ook op een schaafplek, de brandende pijn is zo verdwenen.

1 0
Waterpokken

Maizena helpt tegen jeuk van bijvoorbeeld de waterpokken.

0 0
Haaruitval

Mijn Grootmoeder (ovl 1938) werd getroffen door de typhus en raakte al haar haar kwijt, door haar hoofdhuid te besprenkelen met zuivere alcohol en gelijktijdig te masseren, verkreeg zij wederom een weelderige haardos.

0 0
Dof haar

Glanzende, zachte en gezonden haren: Maak een mengseltje van wat cremespoeling, een flinke scheut azijn en zonnebloem-olie en verdeel dit over het haar. Inmasseren en ongeveer een halfuurtje met een handdoek om het hoofd gewikkeld in laten trekken. Daarna uitwassen zoals u gewend bent en uw haar is zienderogen opgeknapt.

8 0