Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Het principe om een vaatwasser te reinigen met soda ken ik vanuit mijn vak als monteur. Toch is 1 kopje te veel en kan schade aanrichten. Mijn tip. Soda in zeepbakje. Vaatwasser laten wassen ZONDER vaat op hoogste temp (of meest intensieve programma) Bij genoemde tip wordt soda meteen weggespoeld tijdens de voorwas. reinigen ca 1x per 2 maanden

5 0


Onze monteur gaf juist wel het advies een HALF blokje te gebruiken. Onze vaatwasser was namelijk verstopt geraakt door zeepresten. Dit kwam vaker voor volgens onze monteur.

1 0


Vaatwasblokjes in oplosbare folie ook uitpakken. De oplosbare folie kan de vaatwasser verstopt van raken.

1 0


Om geurtjes te vermijden en om de afwas te laten glanzen leg ik altijd een halve citroen in de afwasmachine. Na ongeveer vier wasbeurten is al het sap eruit en moet je hem vervangen.

1 0


Ik doe twee flinke scheppen soda in het zeepbakje en dan laat ik de machine leeg draaien. Alle vet weer verdwenen en weer lekker fris.

1 0


Je kan de luchtjes uit de vaatwasser krijgen door hem 1xper maand leeg te wassen met schoonmaakazijn!!!Dit verwijderdt alle nare luchtjes en ruikt dan weer lekker fris.

1 1


Stond op het punt om de vaatwasser te vernieuwen na een jaar heel slecht wasresultaat (vernieuwen was ook het advies van de monteur). Tips gezocht en uiteindelijk een vuile vaat gedraaid met flink wat azijn en een goede scheut spiritus. Kan me niet heugen dat de vaat er eerder zo schoon uit kwam. Vaatwasser kan weer van marktplaats af.

1 0


De gegeven tip van een lepeltje afwasmiddel of een half afwasblokje is sterk af te raden. U vaat wordt wellicht wel schoon maar afwasmiddel is uit ten boze voor de vaatwasser. En een half blokje is te weinig om het apparaat zelf schoon te houden.

0 0


Om de afwasmachine schoon te maken strooi je een kopje soda over de bodem, goed heet water erover heen en 2 uur laten intrekken. Vervolgens laat je de machine een volledig programma draaien. Werkt net zo goed als de schoonmaakpoeders die je in de winkel koopt maar is vele malen goedkoper.

0 0


Je kan beter geen vaatwasblokje door midden breken want dat is hartikke giftig.

0 1


Soda in de vaatwasser kan de elementenen het rvs aantasten.

0 0


Stinkt uw afwasmachine wel eens? Doe dan voor u de afwasmachine aanzet een paar druppeltjes citroen erbij. Dit zorgt weer voor een frisse afwasmachine.

0 0


Glansmiddel voor vaatwasser:

Gebruik i.p.v. spoelglansmiddel, azijn. Dit geeft hetzelfde resultaat. Is goed voor de vaatwasmachine en stukken goedkoper!!

0 1


Machine goed houden: wassen op hogere temperaturen, en een scheut bleek mee laten wassen, zo blijft je machine en de leidingen schoon, en...de vaat glanst je tegemoet!!!

0 0


Gebruik maar een theelepel vaatwasmiddel (of breek een blokje doormidden). Dit is ruim voldoende om alles schoon te krijgen. Je servies slijt er minder hard door, het is economisch en milieuvriendelijk. En alles is echt goed schoon!

0 0